Accord

NORWAY


Pressemeldinger

09 DES 2014 / Produkt

 

Dette er tegnene på at du kan ha rosacea

Rosazol 1%

Rosacea er en av våre vanligste hudsykdommer, så mange som en av ti nordmenn kan være berørt. En av de vanligste symptomene på rosacea er rød og aknelignende nupper i ansiktet, men det er også flere ting du bør være oppmerksom på.

-Selv om rosacea er en vanlig sykdom, tar det ofte lang tid før man søker hjelp. Mange som rammes forveksler rosacea med akne, sier Maria T. Moen, produktsjef i Actavis.

Rosacea – Fakta og symptomer
Hvordan gjenkjenner man rosacea? For å guide deg, har vi samlet syv vanlige spørsmål om sykdommen.

1. Hva er rosacea?
Rosacea er en inflammatorisk hudsykdom som stort sett forekommer i den sentrale regionen av ansiktet: nese, kinn, panne og hake.

2. Hva er symptomene?
Symptomene varrierer fra person til person, men de vanligste symptomene er rødhet, hevelser, nupper, pussfylte blemmer og noen ganger øyeirritasjon. Prikking og kløe kan også forekomme. Rosacea starter ofte med rødming og overfladiske blodkar i det berørte området og forekommer vanligvis i utbrudd. Symptomene på rosacea kan variere og sykdommen kan også opptre på andre måter, for eksempel som okulær rosacea (betennelsen setter seg i øyet), telangiektasier (utvidede blodkar) og rhinopyma (forstørrede talgkjertler på nesen).

3. Hva utløser sykdommen?
For noen mennesker med rosacea, kan visse faktorer som stress, parfymerte såper, enkelte kremer (spesielt sterke kortisonkremer) og omfattende eksponering for sol, varme, kulde og vind virke utløsende eller forverre symptomene. I tillegg kan krydret mat og alkohol påvirke.

4. Hvem blir berørt?
Det er ikke helt klart hva som forårsaker rosacea. Både menn og kvinner i ulik alder blir rammet, men er mer vanlig blant kvinner. Arv kan også spille en rolle, og sykdommen er vanligere blant lyshudete personer.

5. Når er det vanlig å få rosacea?
Det er sjeldent å få rosacea før man har fylt tjue år. Sykdommen forekommer som oftest på personer i 30- og 40-årene.

6. Kan man bli kurert?
Rosacea er en kronisk sykdom som ikke kan kureres helt, men den kan kontrolleres, for eksempel med Rosazol krem, et reseptfritt legemiddel som inneholder Metronidazol. Det er også mulig å bli symptomfri i kortere eller lengre perioder.

7. Hvordan kan man se forskjell på rosacea og kviser?
I motsetning til rosacea, oppstår kviser i hele ansiktet, også rundt ørene og halsen og ofte på ryggen eller brystet. Vanlige symptomer er hudormer, nupper og blemmer. Akne er en betennelsessykdom i talgkjertlene. De fleste mennesker med akne blir bedre av sollys. Det finnes færre forverringsfaktorer, selv om noen blir verre av, for eksempel fet mat og sjokolade. Akne debuterer i ungdomsårene, og forsvinner som regel når personen er rundt 20-25 år. I om lag 20 prosent av tilfellene fortsetter akne inn i voksenlivet.

Rosazol - reseptfritt legemiddel mot rosacea
Rosazol (Metronidazol 1%) er en lokalt virkende antibiotisk krem mot rosacea. Kremer med Metronidazol ble utviklet blant annet av svenske hudleger på 80-tallet og har siden det blitt brukt til å behandle rosacea. Rosazol selges uten resept på apotek. Personer som mistenker at de har rosacea bør ha fått diagnosen fastslått av lege før behandling med Rosazol påbegynnes. For å minimere risikoen for hudirritasjoner er Rosazol helt fri for konserveringsmidler.

Rosazol krem (metronidazol 1 %) 25 g er et reseptfritt legemiddel for behandling av milde former av rosacea etter at diagnosen er stilt av lege. Rosazol påsmøres to ganger daglig (morgen og kveld) på huden. Behandlingsperioden er vanligvis tre til fire måneder. Kremen påsmøres i et tynt lag og områdene som skal behandles, vaskes med en mild såpe før påføring. Kontakt lege ved kraftig hudirritasjon, eller om behandlingen ikke hjelper. Unngå UV-eksponering (soling, solarium og UV-lampe) og kontakt med øyne og slimhinner i behandlingsperioden. Bør ikke brukes til barn. Les alltid pakningsvedlegget nøye før bruk. For mer informasjon og pris se felleskatalogen.no

Høyoppløselige pressebilder for Rosazol er tilgjengelig her: http://www.mynewsdesk.com/no/actavis/images/

For ytterligere informasjon, vennligst kontakt:
Maria Tverraen Moen, produktsjef, mobil: +47 917 64 688, e-post: mmoen@actavis.no

Nettside: Mer informasjon finnes på www.rosazol.no

Om Actavis
Actavis er et globalt legemiddelselskap som jobber innenfor utvikling, produksjon og distribusjon av generiske legemidler (reseptpliktige og reseptfrie), handelsvarer og biotilsvarende legemidler. Actavis er nå det tredje største generiske legemiddelselskapet i verden, med mer enn 750 molekyler i 1700 doseringskombinasjoner, som markedsføres globalt gjennom virksomheter i over 60 land. Les mer om oss på www.actavis.no

  • Tilbake
  • Print
  • Send